Forkliftler
8 sonuç gösteriliyor

Forklift Modelleri ve Fiyatları


Forklift modelleri ve fiyatları, ağır yükleri kısa sürede taşımayı gerektiren işler için önemli bir konudur. Hangi modeli seçeceğinizi araştırmak ve bunu en uygun maliyetlerle yapmak için yeni adresiniz ismakinesi.com size harika çözümler sunar. Malzeme taşıma çözümleri ve depo ekipmanları denilince ilk akla gelen iş makineleri forklift modelleri için oldukça geniş bir ürün seçeneği bu kategorimizde sizleri bekliyor. 

Forklift özellikleri, markaları, çeşitleri ile ilgili detaylı bilgileri ilanlarımızda bulabilir, işletmenizin verimliliği ve üretkenliğini artıran bu araçlarla işlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

2. el forklift modelleri ve fiyatları için hemen ilanlarımızı incelemeye başlayın! Burada en iyi markaların ürünlerini bulabilir, ilanlara teklif verebilir ve işyerinizin ihtiyacı olan ekipmanları uygun fiyatlara alabilirsiniz. Linde, Caterpillar, Combilift, Hangcha, Hyundai, Jungheinrich gibi bu alanda öncü markaların kullanılmış forkliftlerine de bu kategorimizden ulaşabilirsiniz.


Forklift Nedir? Ne İşe Yarar?


Forklift, yük taşımayı ve istiflemeyi kolaylaştıran bir iş makinesidir. Söz konusu ağır yüklerin yerleştirilmesi ve bir yerden bir yere taşınması ise en iyi endüstriyel araçlar onlardır. Türkçe kelime anlamı ‘çatallı kaldıraç’ olan bu ekipmanların genel çalışma prensibi yükleri belli bir yerden bir yere taşımaktır.   
Ağır malzemelerin taşınması, kamyonlara yükleme ve boşaltma işlerinin yapılması, paletli yüklerin belli yüksekliklere kaldırılıp taşınması, depo alanlarındaki malların istiflenmesi gibi işler forkliftler aracılığıyla yapılmaktadır.

 

Hangi Alanlarda Forklift Kullanılır?


Forklift kullanım alanları birçok farklı sektörü kapsamaktadır. Lojistik sektöründe, sanayide, fabrikalarda, depolama ve stoklama işlerinde, inşaat sektöründe şantiyelerde ve limanlarda sıklıkla kullanılan ekipmanların başında gelmektedirler. Ağır malzemelerin taşınmasında, istifleme işlerinde forkliftlerin 40 tona kadar çıkan yük taşıma kapasitesi iş verimliliğini artırmada önemli bir avantajdır. 


Forklift Türleri Nelerdir?


İşleri daha kolay ve hızlı bir çözüme kavuşturan forkliftlerin kullanım amacı ve güç kaynağına göre farklı türleri bulunmaktadır. Güç kaynakları (yani yakıt tipi) ve kullanılacak alana göre bu iş makineleri farklı türlerde ve özelliklerde gruplanır.  
Forkliftleri yakıt tipi veya güç kaynağına göre 3 farklı grupta ele alabiliriz; LPG’li, dizel, elektrikli(akülü) olmak üzere. 


-LPG’li forkliftler: Güç kaynağını LPG motorundan alan bu modeller daha çok açık alanlarda kullanım için tercih edilir. Yakıt tasarrufu sağlayan bu ekipman modelini uygun havalandırma koşullarını sağladığınız kapalı ortamlarda da kullanabilirsiniz. Gazlı forkliftler performans açısından oldukça ergonomiktir, yüksek güç isteyen işler için dayanıklıdır. Diğer modellere kıyasla daha ekonomik bir seçenek olduğunu da söylemek mümkündür.


-Dizel forkliftler: Ağır işlerin aranan modeli olan bu tür, dizel ile çalışır. Güç kaynağı 2 veya 4 zamanlı dizel motorudur. Daha çok açık alanların aranan ürünüdür. Kullanımı kolay ve pratiktir. Yoğun operasyon gerektiren işlerde güçlü motoru sayesinde iyi iş çıkarır. Bu modellerin bakım rutinlerinin aksatılmaması önemlidir.


-Elektrikli/ Akülü forkliftler: Hafif ve orta ağırlıklı yükler için uygun olan bu model, gücünü elektrikli motorlardan alır. Şarj edilebilir aküye sahip olan bu araçlar sessiz ve çevre dostudur. Ağır yükler için pek uygun değildir. Düşük kaldırma kapasiteleri ile kapalı alanlarda daha çok da gıda sektörü gibi alanlarda iş görmektedirler. Bataryalı forklift olarak da bilinen bu modellerin çalışma süresi 8-10 saat arasıdır. Kapalı depo alanları için bu modeller en uygunudur, sessiz veya az ses ile çalıştığı için gürültü istenmeyen çalışma alanları için idealdir. Bu açıdan operatöre konfor sağlayan bir model olduğunu da söyleyebiliriz. Güvenlik bakımından avantaj sunan elektrikli forkliftler maliyeti de düşüren ekonomik ekipmanlardır. Herhangi bir yakıt gideri olmaması büyük bir artıdır. Diğer forklift türlerine kıyasla daha az bakım gereksinimi olmaktadır.


Hareket Sistemleri ve Kullanılacak Alana Göre Forklift Çeşitleri


Forkliftler hareket sistemlerine göre de farklı çeşitlerde olabiliyor. Debriyajlı, tork konvertörlü, hidrostatik ve elektrik motorlu olmak üzere. Debriyajlı modeller artık üretilmediği ve pek tercih edilmediği için kısaca diğer modellerden bahsedeceğiz;


-Tork konvertörlü forkliftler: Birçok alanda rahat kullanım sunan bu model, dizel ve LPG’li forkliftlerde yaygın olarak kullanılıyor. Kavrama özelliği hemen hemen tüm iş makinelerinde aynı sistemdir. Hidrolik şanzımana sahip olan kolay kullanılabilir makinelerdir.


-Hidrostatik forkliftler: Bu modellerde klasik yürüyüş sistemi, kavrama gibi iletim elemanları yoktur. Hidrostatik pompa ve hidrostatik motor ile çalışır. Bu ekipmanları hidroliğe yön veren valflerle kumanda ederek hareket ettirebilirsiniz.


-Elektrik motorlu forkliftler: Bu makinelerde hareket özelliği elektrik enerjisi ile çalışan motorlardan oluşur. Hareket sistemi gücünü elektrikli motorların enerjisinden alır.


Forkliftler ile ilgili Bilinmesi Gereken Teknik Özellikler

  • Hız sınırı 10 km’yi geçmeyen forkliftler daha çok kısa mesafe yük taşımacılığında tercih edilir. Trafiğe bu araçların çıkması yasaktır. 
  • Kullanımı oldukça basit olan bu makineler profesyonel eğitim almış forklift operatörü tarafından kullanılır.
  • Sahip olduğu iki çatal aracılığıyla paletli yükleri kolayca kaldırıp, bir yerden bir yere götürürler. Yük kaldırma kapasiteleri 1,5 ton ile 8 ton arasında değişir.
  • Yük kaldırma yükseklikleri genelde 3-4 m’dir.
  • Genellikle bu makineler 4 tekerlekli üretilmişlerdir. Kolay hareket imkanı sağlayan 3 tekerlekli modeller de mevcuttur.
  • Direksiyon donanımı arka tekerlekleri yönetir. Aracın dönme işlemi de arka tekerlekleri tarafından yapılmaktadır.
  • Bu makinelerin önemli özelliklerinden birisi de asansör yüksekliği ve tipidir. Asansör yüksekliği forklift çatalının yerden yüksekliği demektir. Standart asansör yüksekliği 3-4 m arasında değişir.
  • Forkliftlerde lastik bölümü 3 farklı şekilde karşınıza çıkacaktır. Bunlardan ilki standart araba lastiği gibi olan havalı lastiklerdir. Bir de dolgu ve iz bırakmayan lastik türleri vardır. Bunları kullanım alanınıza göre belirleyebilirsiniz.
  • Standart forkliftler düz zeminlerde çalışmak için tasarlanmışlardır, bir de engebeli dış mekanlar için özel arazi forkliftleri vardır. Bu forkliftler şantiyelerde ağır işlerde tercih edilir. Manevra kabiliyeti yüksektir. Lastikleri özel olan bu ekipmanın kullanımı güvenli, yağmur çamur gibi kötü hava koşullarına karşı dayanıklıdır.


2. El Forklift Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Kullanılacak ortama ve ihtiyaca uygun ekipmanı seçmelisiniz. Açık alan veya kapalı alan kullanımı, zeminin düz veya engebeli olması alacağınız ekipman için oldukça önemlidir. Dış mekan veya açık alanlarda kullanacaksanız dizel ve LPG’li modelleri araştırmalı, kapalı alanlar için elektrikli veya akülü modelleri almalısınız.
  • Alacağınız modelin yılı, motor gücü, batarya kapasitesi gibi teknik donanımlarını detaylı araştırmalı ve bu bilgilerin ilan sayfasında yazılmış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Aklınıza takılan konuları mutlaka satıcı ile iletişime geçerek öğrenmelisiniz.
  • Olası arızalar için yedek parça temini bulunuyor mu? Bakım ve kontrolleri düzenli yapılmış mı? Bu gibi soruları mutlaka almadan önce satıcıya sormalısınız.
  • Satıcı ürününü garanti kapsamında size sunuyor mu? İlan sayfalarımızda yer alan sınırlı servis garantisi etiketine sahip olan ürünler, doğal kullanım kaynaklı arıza, parça değişim ve onarımlarında oluşacak masraflarınızı garanti altına alacağı için önceliği bu ilanlara verebilirsiniz.
  • Bilinir ve güvenilir markalardan yana tercih yapmak sizin avantajınıza olacaktır.
  • Kaldırılacak yükün ağırlığına uygun bir kapasiteye sahip makine seçmeli ve ulaşılacak yüksekliğe uyumlu bir asansör tipine sahip mi diye mutlaka özelliklerine bakmalısınız.


Satılık İkinci El Forklift Fiyatları


2. el forklift fiyatları için ismakinesi.com ilanlarına bakabilirsiniz. Kullanılmış  forklift modelleri ile bütçenizden tasarruf edebilir, işlerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.  
İster alıcı ister satıcı olun sektörün profesyonellerine kolayca ulaşarak alım ve satım işlemlerinizi ismakinesi.com ile güvenle yapın.

Devamı...
© 2022 ismakinesi.com