Paletli Yükleyici
2 sonuç gösteriliyor

Paletli Yükleyici Modelleri: Birden Çok İş için Tek Makine Yeter!


Paletli yükleyici modelleri, engebeli ve yumuşak zeminlerde iş yapmak isteyenlerin ilk başvuracağı ekipmanların başında gelmektedir. Bu ekipmanın temel işlevi zor zeminler üzerinde kazma, yükleme, kaldırma ve taşıma işlerini gerçekleştirmesidir. Paletli yükleyiciler için ağır işlerin aranan ekipmanı da denebilir. Hafriyat projeleri, inşaat sahaları, maden ocakları bu iş makinelerinin başlıca kullanıldığı sektörlerdir. Zorlu zeminlerde dengeli bir duruşa sahip olmaları işleri daha güvenli ve verimli bir hale getirir.
Kullanılmış paletli yükleyici seçimi için bu kategorimizde birbirinden farklı marka ve modelde iş makinesi ilanını bulabilirsiniz. Yeni ekipmanlara yatırım yapmak yerine kullanılmış ekipmanlarla projelerinizi tamamlayabilir, böylece bütçenizden tasarruf sağlayabilirsiniz.


Paletli Yükleyiciler Hangi İşler için Kullanılır?


Lastik tekerlekli yükleyici ile temelde aynı iş ve görevleri yapan paletli yükleyiciler, hareket sistemlerinin onlardan farklı olması ile ayrılır. Paletler üzerinde hareket eden bu yükleyiciler, engebeli ve kaygan zeminlerde daha dengeli ve rahat hareket ederler.
Taşıma, doldurma, kazma, temel hafriyat projeleri ve yükleme gibi işlerde kullanılırlar. Bahçe ve peyzaj projelerinde toprağın kazılması, kar yığınlarının temizliği gibi işlerde mini kompakt paletli yükleyici modelleri işinizi görür. İnşaat projelerinde hendek kazma, şantiye kalıntılarını temizleme, moloz ve malzemelerin taşınma işlerinde yine paletli yükleyiciler kullanılmaktadır. Madencilik, yol, köprü inşaatı, ormancılık, tarım sektörlerinde yapılacak işlerde genellikle bu yükleyici modeli tercih edilir.


Paletli Yükleyicinizi Birden Fazla Makineye Dönüştürün!


Kullanma amacınıza göre farklı ataşmanlarla makinenizi destekleyerek çeşitli işleri tek bir makine ile yapabilirsiniz. Makinenizi daha üretken bir hale getirecek en çok kullanılan yükleyici ataşmanlarından kısaca bahsedelim. 
Burgu: Temel kazma işlerinde kullanılır. Ağaç dikme, beton temellere delik açma gibi işler yapılabilir.
Kıskaç: Nesneleri tutma ve taşımaya yarar. 
Döner/Dönen kesici: Malzemeleri parçalayıp ufalamaya yarar.
Hidrolik kırıcı: Asfalt kırma ve kaldırma işlerinde kullanılır.
Kova-Kepçe: Kazma, taşıma ve yükleme işlerini yaparlar. Moloz ve malzeme taşıma işleri için bu ataşmanı kullanabilirsiniz.


Paletli Yükleyicilerin Özellikleri ve Avantajları Nelerdir?

  • Malzeme kazma ve yükleme işlerinde kullanılır.
  • Çalışılacak zemine göre palet ayarları yapılmalıdır. Sert zeminlerde palet ayarı biraz daha gergin, yumuşak zeminlerde biraz daha gevşek bırakılmalıdır.
  • Her türlü hava koşulunda çalışabilirler. 
  • Lastikli yükleyici ile çalışılacak zeminde çivi vb. lastikleri olumsuz etkileyecek durumlar olabilir bu gibi durumlar için paletli yükleyiciler avantaj sağlar. Zorlu sahalarda çalışmak için uygundur.
  • Yavaş hareket ederler. Uzun mesafeler arasında bir yerden bir yere gitmeleri gerektiğinde nakliye araçları ile taşınması gerekir.
  • Zemin tutuş ve çekiş gücü daha fazladır.
  • Bu yükleyici çeşidi düzenli bakım gerektirmektedir. Paletler ve alt takımlar çamurlu ve engebeli zeminlerde sürekli darbe aldığı için bu kontrollerin düzenli yapılması şarttır. 


Bir Paletli Yükleyiciden Beklentiniz Neler Olmalı?


Güçlü kaldırma yeteneği, zor arazilerde iş yapabilme potansiyeli ve çok yönlü kullanım özelliği bu makinelerin tercih edilme nedenlerinin başında geliyor. Malzeme taşıma ve yükleme işleri yapacaksanız ihtiyacınız olan ekipman paletli yükleyici olacaktır. Alacağınız paletli yükleyicinin beklentilerinizi karşılaması için almadan önce birkaç önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir.

  • Yapılacak işin kapasitesine uygun bir ekipman boyutu seçilmelidir. Yükleyiciniz yapılacak görevler için ne fazla küçük ne de fazla büyük olmalıdır.
  • Palet takımlarında herhangi bir aşınma veya yıpranma belirtisi var mı kontrol edilmelidir.
  • Alacağınız iş makinesinin bakımları düzenli yapılmış mı, servis garantisi sunuyor mu satıcıya bunlar mutlaka sorulmalıdır.
  • Ataşmanların sağlamlığı kontrol edilmelidir.
  • Motor gücüne bakılmalı, yakıt verimliliği isteniyorsa yüksek motor gücü olan modellerden kaçınılmalıdır.
  • Kovanın dayanıklılığı ve kaldırma kapasitesine dikkat edilmelidir.
  • Kabin genişliği, konforu ve operatör panellerinin iyi çalışıyor olmasına da mutlaka bakılmalıdır. Makinenin iyi özelliklerinin yanı sıra operatörün verimli çalışması için kabin ortamının çalışma şartlarına uygun olması da oldukça önemlidir.

Satılık İkinci El Paletli Yükleyici Fiyatları


İşletmenize güç katacak 2. el paletli yükleyici modellerine ismakinesi.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bu kategorimizde sizleri sektöründe lider markaların ekipmanları bekliyor. Caterpillar, Liebherr gibi önemli markaların yükleyici modellerini hemen inceleyin, beğendiğiniz makinelere teklif vererek alımlarınızı daha tasarruflu bir hale getirin!


Kullanılmış İş Makinelerinizi Güvenle Satın!


Kullanılmış paletli yükleyici mi satmak istiyorsunuz?
ismakinesi.com satıcısı olarak ekipmanlarınızı güvenle satışa sunabilirsiniz. Ücretsiz ilan vererek dünyanın her yerinden alıcılara ulaşabilir, ekipmanlarınızı zahmetsizce satabilirsiniz.

 

Devamı...
© 2022 ismakinesi.com