Ekskavatörler
96 sonuç gösteriliyor

İnşaat Sektörünün Demirbaşı: Ekskavatörler


Ekskavatörler, her şantiyenin ihtiyaç duyduğu ekipmanların başında gelir. Oldukça sağlam ve güçlü olan bu iş makineleri kazma, kanal açma, kamyon yükleme gibi  zorlu işlerde kullanılır. Performans, dayanıklılık ve yapılacak işin türüne göre farklı ekskavatör modelleri bulunur. 
İşlerinizi daha kolay ve kısa sürede bir üst seviyeye çıkaracak tüm ekskavatör çeşitlerini bu kategoride sizlere sunuyoruz. Yeni projeniz için ekskavatör arayışında iseniz farklı markaların ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Hidromek, Cat, Komatsu, Volvo, JCB, Kobelco gibi alanında lider markaların 2. el ekskavatör ilanları ismakinesi.com’da sizleri bekliyor.


Ekskavatör Nedir? Ne İşe Yarar?


Ekskavatör, inşaat sektörünün en önemli iş makinelerinden birisidir. Kepçe, kol, dönen kabin ve hareketli paletlerden oluşan bu araçlar, yaygın olarak toprak ile ilgili işlerde kullanılır. Daha çok kazma gücü ile öne çıkarlar ve kazı yapma, hafriyat kaldırma, kanal açma, yükleme, yıkım gibi işleri üstlenirler. Halk arasında kazmaç olarak da bilinirler. Yüklü miktarda toprağın kaldırılması ve bir yerden bir yere taşınması için her şantiye sahasında en az bir adet ekskavatöre ihtiyaç duyulmaktadır. 


Ekskavatörler Ne için Kullanılır?


Ekskavatör kullanım alanları genellikle inşaat, madencilik, çevre düzenlemesi ve ormancılık sektörlerinde yaygındır. Kullanım amacı daha çok toprağın kazılması ve taşınması gibi işleri kapsar. Temel açma, yol yapımı ve bina yıkımı gibi işler onlardan sorulur. Ağır ekipmanlar arasında yer alan bu iş makineleri, insan gücü ile çok daha uzun sürede yapılacak işleri kısa sürede yaparak iş yükünü önemli ölçüde hafifletir. Ayrıca bu ekipmanlar farklı ataşmanlar ile çok yönlü kullanılabilir. Farklı boyutları ve çeşitleri olduğu için her birinin kullanım alanı ve amacı da değişmektedir.
Örneğin, mini ekskavatör çeşitleri küçük ve dar alanlar için kazma ve delme işlerini yapar. Çok yönlü kullanımları ile en fazla tercih edilen modeller arasındadır. Küçük işlerde peyzaj vb. gibi uygulamalarda bu makineleri görebiliriz.  Büyük ekskavatör çeşitleri ise daha çok endüstriyel işlerde, hafriyat ve ağır kaldırma işlerinde, yol ve tünel yapımı gibi projelerde kullanılır. Bu makineler 45-80 ton ağırlığındadır. 
Ekskavatör seçimi kullanacağınız saha ve iş koluna göre doğru boyutlarda yapılır ve doğru ataşmanlar ile birleştirilirse daha işlevsel bir kullanım sunar. Ve iş anlamında size büyük kolaylık sağlar.


Ekskavatörlerin Özellikleri 

  • Ağır işler için sağlam ve dayanıklıdırlar. Birçok farklı işi kolayca yapmanıza olanak sağlarlar.
  • Kullanılmak istenen iş türüne göre farklı ataşmanlar ile desteklenmesi gerekebilir. (Yıkım işleri için yıkım ekskavatörünün kırıcı ataşmana sahip olması, çukur ve hendek açmak için burgu ataşmanı gibi.)
  • Bu ekipmanları sadece G ehliyetine sahip olan ekskavatör operatörü kullanabilir.
  • Hareket sistemleri paletli ve tekerlekli olmak üzere iki farklı şekildedir. Arazinin düz ve engebeli olmasına göre en uygun ve güvenli modeli seçmek gerekir.
  • Genelde arazi temizleme, yıkım, kazma, inşaat sahaları, temel kazma ve hafriyat işlerinde kullanılırlar.


Ekskavatör Çeşitleri 


Yapılacak işin niteliğine göre ekskavatörler farklı türlerde karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanı, yürüyüş sistemleri, teknik özellikleri ve tonajlarına göre isimlenen bu ekipmanların çeşitlerine kısaca değinelim.
Paletli ekskavatör: Daha çok engebeli ve çamurlu araziler için kullanılan, paletler üzerinde hareket eden ağır işlerin aranan ekipmanlarıdır. Madencilik ve ağır inşaat işlerinde dengeli kullanım sunması sebebi ile bu ürünler tercih edilir. Bu iş makineleri uzak mesafelere kendi başına gidemez, nakliye aracı ile götürülmeleri gerekir.
Lastikli ekskavatör: Hareket sistemini tekerlekler ile sağlar, düz asfalt zeminlerde kullanılmak için tasarlanmıştır. Daha avantajlı bir kullanım sunan bu ekipmanlar, bir yerden bir yere giderken nakliye gerektirmez. Taşıma, yükleme, kazma, kanal açma gibi işlemleri yapabilir. Burada dikkat edilecek husus çalışma sadece lastikler üzerinde iken yapılmamalı, destek ayakları mutlaka zemine oturtulmalıdır.
Mini Ekskavatör: Ağırlığı 11 tona kadar olan bu ekipmanlar, ince iş gerektiren küçük ve dar alanlarda tercih edilir. Genellikle derin kazı gerektirmeyen peyzaj ve düzenleme işlerinde, yol yapım çalışmalarında kullanılmaktadırlar.
Uzun Erişimli-Mesafeli Ekskavatör: Yıkım ekskavatörü olarak da bilinen bu iş makineleri, 200 fit yüksekliğe kadar olan binaları yıkmak için kullanılırlar. Uzun bir kol ve boma sahip olan bu ekskavatör türü dar alanlar için uygun değildir. Moloz kazma işlerinde, ulaşılması zor yerlere uzanma gibi görevlerde çalışırlar.
Emme veya vakum ekskavatörleri: Hassas çalışma gerektiren yeraltı işleri ve kazı projeleri için bu ekipmanlar tercih edilir. Bu iş makinesi kir ve kalıntıları temizlemek için su jetleri ve yüksek basınçlı vakum sistemine sahiptir.
Nokta dönüşlü ekskavatörler: Dar alanlarda kolay manevra kabiliyetine sahiptirler, havuz kazma, konut işleri ve küçük temizleme projelerinde kullanılırlar. Bu türde ataşmanlar kabinin üzerinden uzandığı için zorlu dönüşlerde daha kullanışlı olabilmektedir. 


Ekskavatör ile Beko Loder Aynı Şey midir?


Ekskavatör ve beko arasındaki fark boyut, ağırlık ve işlevsellik yönündedir. Kazıcı yükleyici olarak bilinen bekolar, daha küçük bir tasarıma sahiptir. Daha az güç ve taşıma kapasitesine sahip olduğundan, küçük işlerde daha çok tercih edilirler. Traktör formatına daha yakın olan bekoların ekskavatörler ile benzerliği aslında kullandıkları ataşmanların neredeyse aynı olmasıdır. En önemli farkları ise dönme aralığıdır. Bekoların dönme kabiliyeti 200 derece iken ekskavatörler tam bir daire çizebilecek şekilde tasarlanmıştır.


2. El Ekskavatör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Yapılacak iş türü iyi analiz edilmeli ve mutlaka buna uygun bir ekipman seçilmelidir. Küçük bir iş için mesela büyük bir ekipman fazla kaçabilir, ağır işler için de mini ekipman seçimi iş verimliliğinizi düşürecektir.
 

  • Alacağınız ekskavatöre dahil olan ataşmanlar neler, yapacağınız iş türüne uygun mu mutlaka satın almadan önce sorulmalıdır.
  • Kova bir ekskavatörün en önemli parçasıdır bu yüzden iyi incelenmelidir. Aşırı aşınmış ve kesme kuvveti azalmış ise burada endişe etmeniz gereken bir durum söz konusu olabilir.
  • Çalışma saati sayacını mutlaka kontrol edin. Çalışma saati ekipmanın kullanım ömrünü gösteren önemli bir detaydır.
  • Kazı yapılacak zemine uygun kepçeye sahip olan iş makinesi seçilmelidir.
  • Paletli modellerde palet gerginliğine dikkat etmeli, kullanacağınız zemin ile uyumlu olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
  • Makinede aşınma belirtileri var mı mutlaka bakmalı, çatlaklara ve bükülmelere dikkat etmelisiniz. Bunlar ekskavatör bakımı gerektiği gibi yapılmadığına bir işaret olabilir.
  • Ekipmanın servis geçmişi de mutlaka sorgulanmalı, bakımlarının zamanında yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.
  • Lastikler mutlaka incelenmeli, lastiklerin üzerindeki üretim tarihi kontrol edilmelidir.
  • Alacağınız ikinci el iş makinesi modelinin piyasada parça desteği bulunuyor mu mutlaka öncesinde araştırılmalıdır. Gelecekte oluşabilecek herhangi bir sorunda ekipmanın çalışabilir olması önemlidir.


Satılık İkinci El Ekskavatör Fiyatları 


2. el ekskavatör fiyatları için ismakinesi.com ilanlarını inceleyebilirsiniz. Kullanılmış ekipman satın alarak hem bütçenizden tasarruf edebilir hem de iş akışınıza daha fazla ekipman ekleme seçeneklerini artırabilirsiniz. Cat ekskavatör, Komatsu, Volvo gibi önemli markaların makinelerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmak için doğru adrestesiniz!
Sizin için en iyi olan ekipmana teklifinizi verin, avantajlı fiyatlar ile alışverişinizi tamamlayın. 
Ekipmanınızı satmak isterseniz de ücretsiz ilan oluşturarak dünyanın her yerinden alıcıya en kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

Devamı...
© 2022 ismakinesi.com